Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Προγράμματα Εθελοντισμού



Το 2011 είχε ανακηρυχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως «Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντικών Δραστηριοτήτων, που προάγουν την ενεργό συμμετοχή του πολίτη». Ο εθελοντής, ως ενεργός πολίτης που ενδιαφέρεται για ό,τι συμβαίνει γύρω του και επιδιώκει συνειδητά την ενασχόληση με τα κοινά κατά την αριστοτελική έννοια, αποτελεί βασικό στόχο των σχολικών δραστηριοτήτων.
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011-12, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Εθνικός Συντονιστικός Φορέας υλοποίησης των δράσεων του Έτους στην Ελλάδα, έχει προβεί στη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για τους καθηγητές και τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την καλλιέργεια της συνείδησης του εθελοντή.
Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς πρόκειται να στείλει σύντομα, σε όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το εγχειρίδιο « “Διδάσκοντας” τον εθελοντισμό» καθώς και το εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ « Δράσε θετικά! » , ευελπιστώντας σε δημιουργική αξιοποίηση του υλικού μέσω πρωτοβουλιών και δράσεων
Περισσότερα στην ιστοσελίδα http://www.neagenia.gr 
Εγχειρίδιο για τον Εθελοντισμό 

Μάθε τα πάντα για τον εθελοντισμό διαβάζοντας το Εγχειρίδιο του Εθελοντισμού, το οποίο μπορείς να προμηθευτείς δωρεάν από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς (Αχαρνών 417, Αθήνα).
«Μάθε, Δες, Δράσε» "Μάθε, Δες, Δράσε": αυτός είναι ο τίτλος του Εγχειριδίου του Εθελοντισμού, που μπορείς να προμηθευτείς δωρεάν από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.
Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, η οποία μέσα από τις δράσεις της έχει ως σκοπό να ενδυναμώσει το αίσθημα του εθελοντισμού στους νέους, προχώρησε στην έκδοση ενός εγχειριδίου για τον εθελοντισμό. Στο εγχειρίδιο του εθελοντισμού  μπορείς να βρεις πολλές πληροφορίες για τις αρχές και τα χαρακτηριστικά του εθελοντισμού,  αλλά και για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και τις εθελοντικές οργανώσεις.
 
Το εγχειρίδιο του εθελοντισμού μαζί με μία ηλεκτρονική εφαρμογή χρήσιμων πληροφοριών (σε CD) μπορείτε να τα προμηθευτείτε δωρεάν από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Αχαρνών 417, Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου