Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

«Μαραθώνιος Δράσεων» στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς



Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες της Δράσης του Future Library «Δίκτυο Παιδικών Υπηρεσιών». Το ανακαινισμένο  παιδικό τμήμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς είναι πλέον πραγματικότητα!
Με αφορμή την ολοκαίνουρια παιδική Βιβλιοθήκη, –μαζί με άλλες 7 δημόσιες και δημοτικές παιδικές Βιβλιοθήκες της Κεντρικής Μακεδονίας που συμμετέχουν στη Δράση- η Βιβλιοθήκη σας περιμένει σε ένα εορταστικό διήμερο στις 12 & 13 Νοεμβρίου, μέσα από ένα μαραθώνιο δημιουργικών εργαστηρίων και καινοτόμων δράσεων για παιδιά! 
ΔΕΥΤΕΡΑ 12/11/2012 10.00-12.00 | Τα μονοπάτια των βιβλίων…
Παιχνίδι γνωριμίας των παιδιών με τα καινούρια βιβλία της Βιβλιοθήκης. Με τον Ιορδάνη Ανθυμίδη.
12.00-13.30 | Μία σχολική τάξη στη Βιβλιοθήκη
Λέμε ιστορίες για ταξίδια. Ένα παιχνίδι με εικόνες και λέξεις. Εννιά μοναδικά ζάρια δίνουν ο γενικό πρόσταγμα κι η ιστορία ξεκινά…! Με τη Μαρίνα Βεζυρτζόγλου.
17.30-18.30 | Με το αγαπημένο μου λούτρινο ζωάκι, στη Βιβλιοθήκη!
Τα παιδιά έρχονται με τα αγαπημένα τους αρκουδάκια στη Βιβλιοθήκη για να ακούσουν μια ιστορία. Στη συνέχεια αφήνουν τα αρκουδάκια τους μια νύχτα στη Βιβλιοθήκη. Πώς θα περάσουν άραγε τη βραδιά; Οι κρυφές φωτογραφικές κάμερες θα μας το αποκαλύψουν! Με την Κική Μωυσίδου. Για παιδιά 3-6 ετών. Με προεγγραφή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κιλκίς.
18.30-19.30 | Ομήρου Οδύσσεια σε graphic novel
Μια συνάντηση των παιδιών με τη συναρπαστική μεταφορά σε graphic novel του έπους του Ομήρου (του Τάσου Αποστολίδη και Γιώργο Ακοκαλίδη). Τα παιδιά τοποθετούν σε χάρτη την περιπετειώδη διαδρομή της επιστροφής του στην Ιθάκη, σκιαγραφούν τον χαρακτήρα του Οδυσσέα, της Πηνελόπης και του Τηλέμαχου, αναγνωρίζουν σκηνές της Οδύσσειας σε προβολή DVD, επινοούν μια υποτιθέμενη χαμένη ραψωδία και την αφηγούνται. Τέλος μαθαίνουν τι απέγιναν οι ήρωες, όπως και άλλες εξελίξεις… Με τη Μαρία Σταυρίδου και σε συνεργασία με το ΟΞΥΓΟΝΟ. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κιλκίς.

ΤΡΙΤΗ 13/11/2012 10.00-12.00 | Τα μονοπάτια των βιβλίων…
Παιχνίδι γνωριμίας των παιδιών με τα καινούρια βιβλία της Βιβλιοθήκης. Με τον Ιορδάνη Ανθυμίδη.
12.00-13.30 | Μία σχολική τάξη στη Βιβλιοθήκη
Λέμε ιστορίες για ταξίδια. Ένα παιχνίδι με εικόνες και λέξεις. Εννιά μοναδικά ζάρια δίνουν ο γενικό πρόσταγμα κι η ιστορία ξεκινά…! Με τη Μαρίνα Βεζυρτζόγλου.
15.30-17.00 | Children cinema
Προβολή της παιδικής ταινίας «Το ασχημόπαπο κι εγώ» στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Βιβλιοθήκης. Μια διασκευή του γνωστού παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Δύο ώρες χαλάρωσης και άνεσης στη Βιβλιοθήκη. Για παιδιά από 5 ετών. Χωρίς προεγγραφή.
17.00-18.30 | Ένα σωστό… τηλε-παιχνίδι γνώσεων!
Παιδιά από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κιλκίς παίρνουν μέρος σ’ ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων και δεξιοτήτων με παιδιά από την παιδική Βιβλιοθήκη του συνοικισμού Καραμπουρνάκι! Ένα δημιουργικό και καινοτόμο παιχνίδι τεχνολογίας! Με τη δημιουργική ομάδα παιχνιδιών Gamecraft. Για παιδιά από 8 ετών. Με προεγγραφή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Κιλκίς.
18.30-19.30 | Μαραθώνιος παραμυθιών
Μία πρωτότυπη σκυταλοδρομία λέξεων, ένα σωστό ανακάτεμα των γραμμάτων, ένα ατελείωτο παιχνίδι ανάγνωσης… Ελάτε να λάβετε μέρος σε ένα διαδραστικό μαραθώνιο παραμυθιών, ιστοριών και περιπετειών… Με το παιδικό εργαστήρι Θεατρικής Ονειροπλασίας Αιθερόπλοο. Για παιδιά κάθε ηλικίας. Χωρίς προεγγραφή.
19.30-21.00 | Το πάρτυ έχει αρχίσει, ποιος θα μας σταματήσει!
Τα παιδιά εξερευνούν το καινούριο παιδικό τμήμα, διασκεδάζουν και δοκιμάζουν λιχουδιές

- Η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι δωρεάν, απλώς σε ορισμένες απαιτείται προεγγραφή και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
- Οι πρωινές δραστηριότητες απευθύνονται σε τάξεις δημοτικών σχολείων
- Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να μπείτε στη σελίδα της βιβλιοθήκηςwww.infolibraries.gr/kilkis ή στο Facebook www.facebook.com/LibraryKilkis και να ενημερωθείτε για τον μαραθώνιο δράσεων. Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση μπορείς να επικοινωνήσετε με τους υπαλλήλους της Βιβλιοθήκης στο τηλέφωνο 23410-76338 και στο mail vivlkilk@sch.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου