Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση είναι μια διεθνής εκστρατεία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο  από την Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση, στην οποία συμμετέχουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Δίκτυα της Κοινωνίας των Πολιτών και εκατομμύρια μαθητές και εκπαιδευτικοί σε 120 χώρες.
Η ActionAid Ελλάς συντονίζει για 9η φορά από τις 22 έως τις 28 Απριλίου 2012 την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί σε ολόκληρη τη χώρα καλούνται να συμμετάσχουν και φέτος και να ενώσουν τη φωνή τους με εκατομμύρια άλλους από ολόκληρο τον κόσμο.
Η φετινή δράση έχει τίτλο «Δικαιώματα από την πρώτη μέρα!», Εκπαίδευση και Φροντίδα στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία. Τα πρώτα χρόνια της παιδικής ηλικίας (0-8 ετών), παίζουν καθοριστικό ρόλο για την επιτυχία τους στο σχολείο και αργότερα στη ζωή. Παράγοντες όπως η σωστή διατροφή, η υγειονομική περίθαλψη, ένα ασφαλές περιβάλλον και η πρόσβαση σε ποιοτική και κατάλληλη εκπαίδευση, διασφαλίζουν την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του παιδιού.
Οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 7 Μαρτίου 2012 μέσω της ιστοσελίδας της ActionAid http://education.actionaid.gr/GAW2012, όπου και είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες για τη δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου